SM-kilpailut lähestyvät, olethan ilmoittautunut jo?

Karaten SM-kilpailut käydään Hämeenlinnassa 13.4.2019. SM-kilpailujen sarjoja ja käytäntöjä on mietitty uusiksi niin näihin kilpailuihin kuin myös tuleviinkin kilpailuihin. Uudistuksen tavoitteena on varauduttu siihen, että kilpailijamäärän kasvaessa SM-mitaleista pääsee kilpailemaan mahdollisimman hyvin omassa sarjassaan, mikäli kilpailijoita sarjoihin ilmoittautuu. Toisaalta halutaan varmistaa, että SM-mitaleja ei jaeta, vaan se pitää ansaita. Tämä valitettavasti tarkoittaa aina pienien sarjojen yhdistämistä.

Uudistus ottaa kantaa myös sarjojen ikärajoihin, eli milloin urheilijan on mahdollista ilmoittautua vanhemman ikäluokan sarjaan. Tämä on aina asia, josta yleensä kilpailujen lähestyessä tulee puhetta. Tarkoitus on myös linjata tätäkin asiaa siten, että asioissa toimitaan aina tietyllä tavalla.  Vuoden 2019 SM-kilpailuissa kokeillaan monissa lajeissa yleistä käytäntöä, jossa kilpailuvuoden aikana sarjan alaikärajan täyttävällä on osallistumisoikeus sarjaan. Teknisessä toteutuksessa SportDatassa tämä aiheutti jo ongelman, jossa urheilijat eivät voineet ilmoittautua omiin sarjoihinsa, mikä ei tietenkään ole ollut tarkoitus. Nyt tällä kertaa ongelma on kierretty siten, että sarjojen ilmoittautumisikärajaa on laskettu, jatkossa tämä pystytään tekemään fiksummin.

Ilmoittautumiset ja muutokset tulee tehdä vielä maanantain 8.4 aikana. Toivomme, että seurat vielä tarkastavat ilmoittautumisensa ja varmistavat, että urheilijat on ilmoitettu oikeaan ikäluokkaan edellä mainitusta ongelmasta johtuen.

Kilpailujen sarjojen ja ikärajojen toimivuudesta kerätään kokemuksia, joiden pohjalta tavoite on luoda yhtenäiset ja ennustettavat käytännöt tulevaisuuden kisojen järjestämiseen. Tästä syystä toivomme varsinkin seuravalmentajien kokemuksia ja kehitysideoita kilpailujen jälkeen.

Tervetuloa Hämeenlinnaan ja menestystä kilpailuihin!